Zoeken

Inspiratie nodig? Weef patronen van 3 rijen breed

Ben jij al begonnen?


Kralen weven met miyuki delica's of miyuki rocailles is weer helemaal in. Er zijn talloze mogelijkheden. Er zijn namelijk zoveel verschillende patronen en kleuren te gebruiken. Hier kan jij je creativiteit dit jaar helemaal in kwijt!


We helpen je hieronder alvast op weg met de allerleukste patronen van 3 rijen breed. Alle patroontjes kan je gratis downloaden.


Klik op de afbeeldingen om dat patroon te bestellen. Na het invullen van je email adres kan je het PDF document downloaden. Daarin vind je ook de gebruikte kleuren en hoeveelheden.


Zo kan je de miyuki weef patronen thuis uitprinten of digitaal bekijken.

Weet jij het verschil tussen de delica's en rocailles?

Miyuki weef patroon #301

Wat heb je nodig?


Om te beginnen met het weven van armbanden met Miyuki kraaltjes hebben verschillende materialen nodig:


Miyuki weef patroon #302Welk weefraam is het meest geschikt?


Wij vinden het metalen weefraam het handigst. Met de houten rolletjes kan je de draad ook na het opspannen nog iets strakker draaien. 


Ook is het mogelijk om op dit weefraam een ketting, wikkelarmband of zelf een riem te maken.


Wil je ook aan de slag met hele brede weef patronen? Dan is er ook nog een bredere versie te koop.Miyuki weef patroon #303


Welk garen heb ik nodig?


C-lon D garen is het meest gebruikte garen om te weven. Er zit ongeveer 70 meter garen op 1 klosje. je kan meerdere weefarmbanden maken met 1 klosje. Het draad is stevig en dun genoeg om meerdere keren door de miyuki 11/0 kraaltjes heen te gaan.


Miyuki beading draad is gladder en sterker dan het c-lon D draad. Maar wel een stukje duurder dan de klosjes C-lon. 


Beide soorten zijn geschikt en kunnen voor smalle en bredere miyuki weefarmbanden gebruikt worden.Miyuki weef patroon #304

Hoeveel draden span ik op?


Je hebt altijd 1 draad meer nodig dan de breedte van je rijgpatroon is. Heb je een patroon van 3 kralen, dan span je 4 draden op.


De kraaltjes komen steeds tussen de draden te liggen.


Je kan de span draden gewoon met hetzelfde garen opspannen als waarmee je gaat rijgen. Maar je kan ook een maatje steviger gebruiken. De S-lon Tex70.


Of alleen de buitenste draden vervangen door een dikker koord. Zoals 1mm leer, shiny waxkoord, nylon draad of nog dikker S-lon draad.

Miyuki weef patroon #305

Welke naald is het meest geschikt?


Ik gebruik het liefst een dunne harde naald. We verkopen ze per pakje van 25 stuks. Deze naalden zijn dun genoeg om de draad meerdere keren door de miyuki 11/0 te steken.


Tijdens het weven kan het weleens gebeuren dat er een naald breekt. De naalden zijn allemaal even dik, maar verschillen in lengte. Ga je smalle bandjes weven, gebruik dat ook de kortste naalden. Dan prik je minder snel in je vinger.


Splitnaalden kunnen ook gebruikt worden. Je krijgt de draad hier veel sneller in. Maar met deze slappe naald kan je wel minder snel weven. Je krijgt de kraaltje niet zo makkelijk naar boven geduwd als met een harde naald.


Miyuki weef patroon #306

Welke miyuki kralen heb ik nodig?


We hebben al een blog gemaakt over de verschillen tussen de miyuki rocailles 11/0, rocailles 8/0, de miyuki delica's en de gewone rocailles.


Lees dit blog HIER >>


Kort samengevat; de mooiste patronen krijg je met de miyuki delica's. Deze hebben scherpe hoeken ipv afgerond zoals rocailles.


Hou je van minder strak, of is je patroon niet zo heel erg breed. Dan krijg je met de miyuki rocailles 11/0 ook een mooi resultaat. 

Miyuki weef patroon #307


Wil je het weven gewoon een keer proberen voor je de duurdere miyuki kralen aan gaat schaffen? Dan kan je prima een proef armbandje maken met de gewone rocailles.


Patronen waar veel werk in gaat zitten zou ik er alleen niet van gaan maken. De rocailles zijn namelijk niet kleurvast en geven een veel rommeliger resultaat dan de Miyuki kraaltjes. dat is toch zonde van al je werk.

Miyuki weef patroon #308

Zijn alle Miyuki kralen dan wel kleurvast?


Ook in de Miyuki kralen zijn verschillende kwaliteiten te koop. Soms zie je dat al aan de prijs. Maar je vindt op de website van Miyuki ook een compleet schema van alle kleuren en of ze kunnen verkleuren.


De opaque kralen die niet geverfd zijn (daar staat 'dyed' bij in de titel) zijn door en door van dezelfde kleur glas gemaakt. En de duracoat kraaltjes blijven het langste mooi.


Wil je jouw kleurnummer checken? Dan vind je de complete lijst hier>>

Basisset weven

Wil je meteen alle materialen in huis halen om te starten met weefarmbanden maken. In dit complete pakket vind je alles om aan de slag te gaan met miyuki delica's en miyuki rocailles.


Je maakt met deze set minimaal 10 weefarmbanden!

Laat een reactie achter (all fields required)

Comments will be approved before showing up.

Zoeken