Zoeken

Hoeveel kralen zitten er in een zakje van 10 gram?

Kies jij ook altijd de verkeerde maat?

Bestel nooit meer de verkeerde rocailles

Welke rocailles heb ik nodig?

Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Als iedereen dezelfde rocailles wil hebben, dan hoeven we niet zo veel verschillende online te hebben. Er staan er op dit moment rond de 800 verschillende maten en kleuren online. Oeps!

We snappen dat we de keuze niet heel gemakkelijk gemaakt hebben. Maar er zijn een aantal vragen waarmee we je misschien wel een heel eind op weg kunnen helpen!

Op deze foto staan alleen miyuki rocailles, bovenaan 6/0; 2 en 3 zijn met 8/0 gemaakt; 4 is van miyuki delica kralen; 5 is met 11/0 gemaakt en de onderste is met 2mm gouden hematiet kraaltjes gemaakt.

Hoe lang wil je dat je sieraden mooi blijven?

Je hebt het misschien al gezien. We verkopen verschillende soorten rocailles. De merk rocailles van Miyuki en de gewone glas rocailles. Er zit best een groot prijsverschil tussen de gewone rocailles en de Miyuki rocailles. Maar het verschil in kwaliteit is dan ook behoorlijk.

Wil je dat je sieraden lang mooi blijven, ga je ze verkopen of op een plaats met veel wrijving dragen? Kies dat altijd voor de Miyuki kralen.

Maak je sieraden voor de hobby, draag je ze toch maar een paar keer, of komen ze niet in aanraking met zweet of wrijving? Dan kan je voor de gewone rocailles kiezen.

Het gezegde is niet voor niets 'alle waarde naar zijn geld'. Als we naar de gewone 12/0 rocailles kijken, dan kost een armbandje van deze kralen nog geen €0,09 (en met elastiek erbij €0,13). 

Welke maat rocailles heb ik nodig?

Op bovenstaande foto zie je alle verschillende maten rocailles die wij op dit moment in de webshop hebben. Het verschil tussen de gewone rocailles en de Miyuki kralen kan je met het blote oog volgens mij al wel zien. 

1, 4 en 6 = Miyuki

2, 5 en 7 = gewone rocailles

Buiten de kwaliteit is het grootste verschil tussen de verschillende rocailles de vorm. Alle miyuki kraaltjes hebben exact dezelfde afmetingen. Dit maakt ze dan ook perfect geschikt voor het werken in patronen. Bij de gewone rocailles zijn de maten altijd ongeveer 2mm of 3mm of 4mm. Zoals je op de foto kan zien zitten daar grote/kleine/dikke/dunne kraaltjes tussen. Dit maakt het resultaat van de gewone rocailles lekker wild en minder stijf dan met Miyuki rocailles.

Hoeveel zakjes kralen heb ik nodig?

Wij zijn lekker een hele dag aan het rijgen geweest om alle verschillende kralen aan te rijgen en  kunnen we jou nu precies vertellen hoeveel cm je uit 1 zakje kan halen. Zo bestel je nooit meer te weinig of te veel kralen!

Ter informatie: voor een armbandje heb je ongeveer 18cm nodig, voor een korte ketting ongeveer 42cm.

1. Miyuki 11/0 rocailles

Wil je verschillende maten naast elkaar vergelijken? Op de foto bovenaan staan de kralen genummerd naast elkaar op 1 pols. De miyuki 11/0 zijn 1.3mm rijglengte, 2.1mm dik en hebben een rijggaat van 0.8mm. Maat elastiek 0,5 - 0,7mm.

Inhoud zakje: 5 gram

Aantal cm: ± 75cm

Met 1 zakje 11/0 miyuki rocailles kan je dus ongeveer 4 armbandjes rijgen, of 2 korte kettingen, 1 lange, of 1 korte ketting en 2 armbandjes.

Maat elastiek 0,5 - 0,7mm.

2. Rocailles 12/0

De 12/0 rocailles zijn nummer 2 op de verzamelfoto bovenaan de pagina. De 12/0 kralen zijn iets groter dan de 11/0 miyuki rocaille kralen. De 12/0 rocailles zijn ongeveer 2mm breed en dik. 

Inhoud zakje: 20 gram 

Aantal cm: ± 200cm 

Met 1 zakje 12/0 rocailles kan je dus ongeveer 11 armbandjes rijgen, of 5 korte kettingen, 2 hele lange, of 3 korte kettingen en 4 armbandjes.

Maat elastiek 0,5 - 0,7mm.

3. DQ rocailles 12/0

Over de Dq rocailles heb ik nog niet zoveel gezegd, omdat we deze op dit moment niet zoveel op voorraad hebben. Maar de vraag neemt toe, dus waarschijnlijk gaan we er weer meer van bestellen. De kwaliteit van deze rocaille kraaltjes zit tussen de gewone en Miyuki in. Ze zijn allemaal gelijk van maat, en de kleur blijft lang mooi. De maat is ook gelijk aan de miyuki 11/0, 2.1x1.3mm. 

Inhoud zakje: 10 gram

Aantal cm: ±150cm

Met 1 zakje 12/0 DQ rocailles kan je dus ongeveer 8 armbandjes rijgen, of net geen 4 korte kettingen, 2 lange, of 2 korte kettingen en 4 armbandjes.

Maat elastiek 0,5 - 0,7mm.

4. Miyuki 8/0 

De miyuki 8/0 kralen hebben een rijglengte van 2.1mm en een dikte van 3.1mm. Persoonlijk is dit de maat rocailles die ik zelf het meest gebruik. Het resultaat is nog steeds een subtiel sieraad en je kan makkelijk verschillende sieraden naast elkaar dragen. Om te beginnen is dit waarschijnlijk ook de meest toegankelijke maat.

Inhoud zakje: 5 gram

Aantal cm: ±42cm

Met 1 zakje 8/0 Miyuki rocailles kan je dus ongeveer 2 armbandjes rijgen, 1 korte kettingen of een  1/2 lange ketting.

Maat elastiek 0,6 - 0,8mm.

5. 8/0 rocailles

De 8/0 rocailles zijn ongeveer 3mm breed en 3mm dik. Deze 3mm rocailles geven een subtiel resultaat en zijn geschikt voor kettingen en armbanden.

Inhoud zakje: 20 gram

Aantal cm: ±140cm

Met 1 zakje 8/0 rocailles kan je dus ongeveer 7-8 armbandjes rijgen, of ruim 3 korte kettingen, 2 half lange, of 2 korte kettingen en 3 armbandjes.

Maat elastiek 0,6 - 0,8mm.

6. Miyuki 6/0 

Miyuki 6/0 rocailles zijn 4.3mm dik en hebben een rijglengte van 3.3mm. Het rijggat is ongeveer 1.6mm.

Inhoud zakje: 5 gram

Aantal cm: 18cm

Met 1 zakje 6/0 rocailles kan je 1 armbandje rijgen. Voor een korte ketting heb je 2,5 zakje nodig.

Maat elastiek 0,7 - 1mm.

7. 6/0 rocailles

De 6/0 rocailles zijn ongeveer 4mm dik en 4mm hoog. Ook heel geschikt voor kinderen om mee te rijgen. Deze gaatjes zijn een stukje groter en kunnen bv ook op gekleurd elastiek of nylon geregen worden.

Inhoud zakje: 20 gram

Aantal cm: ±75cm

Met 1 zakje 6/0 rocailles kan je 4 armbandjes, net geen 2 korte kettingen, 1 half lange ketting of een ketting en armbandje maken.

Maat elastiek 0,6 - 0,8mm.

En nu snel aan de slag!

Laat een reactie achter (all fields required)

Comments will be approved before showing up.

Zoeken